maandag 23 maart 2020

Maatregelen

Corona dwingt ons land tot lockdown-maatregelen. Het is geen lockdown, zegt de minister-president, maar de maatregelen lijken daar wel heel erg op. Misschien is dat een leuke kwestie voor juristen.
Het repeteren aan het Openluchtspel Vinea Domini (Wijngaard de Heren) in Blauhús is tijdelijk stopgezet vanwege de coronacrisis. Het iepenloftspul is gebaseerd op persoonlijke verhalen van deelnemers, instructeurs en leidinggevenden uit de jaren ’60 rondom deze zeilkampen. In 1959 namen de paters Augustijnen uit Witmarsum het initiatief ‘actieve vakanties voor katholieke jongeren’ te organiseren. Het werden zeilvakanties, op de Blauhúster Puollen bij Greonterp.
Medewerkers van het Martini Ziekenhuis in Groningen hebben vandaag bloemen gekregen voor hun inzet. Eigenlijk hadden de bloemen naar Rome gemoeten. Ze zouden decor zijn bij de jaarlijkse paastoespraak Urbi et Orbi op het Sint-Pietersplein, maar vanwege de coronacrisis zijn daar dit jaar geen Nederlandse bloemen bij. Dat is voor het eerst in 35 jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten