dinsdag 17 maart 2020

Corona

Vanwege de huidige evolutie van de corona-epidemie besliste de Bisschoppenconferentie van Belgiƫ om alle publieke liturgische bijeenkomsten van de katholieke Kerk in ons land te schorsen.
Praktisch gezien betekent dat voor onze abdij dat wij onze officies en eucharistievieringen vanaf vrijdag 13 maart 2020 tot vrijdag 3 april 2020 enkel voor onze broeders houden. Alle mensen van buiten de abdij worden jammer genoeg niet meer toegelaten in de officies. Ook ons gastenhuis zal tot vrijdag 3 april gesloten zijn.
De bisschoppen roepen de gelovigen op deze periode van de vasten te beleven als een tijd van gebed, bekering, broederlijk delen en van grotere aandacht voor de medemens. De broeders van Westmalle sluiten zich hierbij aan.


Bron: Facebook Abdij van Westmalle

Paus Franciscus heeft zondagmiddag een persoonlijke pelgrimstocht volbracht vanwege de corona-epidemie. Hij bezocht twee kerken waar zich een icoon en een kruisbeeld bevinden die in vroegere eeuwen werden aangeroepen tegen de pest en de cholera.
De beide iconen zijn bijzonder populair onder Romeinse gelovigen. Paus Franciscus wilde God vragen om het eind van de corona-epidemie. De paus ‘vroeg om genezing van de vele zieken, herinnerde de vele slechtoffers van de afgelopen dagen en vroeg om troost en steun voor hun gezinnen en naasten’, volgens een verklaring van het Vaticaan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten