zondag 25 augustus 2019

Lofzang van Maria

De dominee preekte over een tekst uit de brief aan Jakobus, de broer van Jezus en een zoon van Maria. Het ging in de uitleg over de positie van rijken en armen. En het bijbehorende onrecht.
Reden genoeg voor de predikant om de Lofzang van Maria te laten zingen. Ondanks dat het nog geen Advent of Kerst is. Want dat is in de protestantse traditie de tijd van het jaar om het Magnificat te zingen.
Niet voor mijn vrienden in de abdij van Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart van Westmalle. Daar bidden ze elke dag het Magnificat. Zoals ze zelf op de site zeggen: “Bij elk gebed herdenken de monniken Maria. Van haar kunnen ze immers leren dat bidden luisteren is en instemmen met Gods Woord. Daarom ‘luisteren’ de monniken naar de Heer, die hen dagelijks uitnodigt: “Als je heden mijn stem hoort, maak je hart dan niet ongevoelig!” (Ps. 95)”
Was het toeval dat de predikant vandaag preekte over onrecht, terwijl ik gisteren iets plaatste over wegwerpmode? Ik denk het wel. Hoewel, aan de andere kant: die G7-top stond natuurlijk al een tijdje in de agenda.

Dit blog verscheen eerder op FritsTromp.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten