vrijdag 2 augustus 2019

Bonaventurakerk

Na 126 jaar moet de klok van de iconische Bonaventurakerk in Woerden zwijgen. Omdat één bewoonster klaagde bij de gemeente, wordt het ‘s nachts straks stil. En dat heeft bij heel wat Woerdenaren wat losgemaakt. Koster Henk Baars heeft nog heel wat vraagtekens bij de haalbaarheid van het nachtelijk zwijgen van het Rijksmonument.
‘Wie naast een kerk gaat wonen, hoort de klokken. Wie bij het spoor gaat wonen, hoort de trein. Wie bij de snelweg gaat wonen, hoort de auto’s en wie bij een winkelcentrum gaat wonen, hoort het laden en lossen! Bezint voor je ergens aan begint!’
Het is een van de vele, voornamelijk verontwaardigde reacties op internet op het besluit van het bestuur van de statige Bonaventurakerk, om de klok tussen 23.00 en 07.00 uur over een paar weken niet meer te laten slaan.
Het kerkbestuur van de katholieke Bonaventura kwam tot zijn beslissing na een klacht van een onbekende bewoonster van het aangrenzende wijkje Defensie-eiland over het lawaai van de klok. Het geluid bleek na onderzoek 10 decibel boven het wettelijke niveau te liggen.

Lees verder in het Algemeen Dagblad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten