zaterdag 12 september 2020

Roddelen

Paus Franciscus heeft tijdens een toespraak op het Sint-Pietersplein de belangrijke problemen in de wereld aangekaart: roddelen. De heilige jurk claimt dat roddelen "een ergere plaag" is dan de coronapandemie. 
"De duivel is de grote roddelaar", claimde hij afgelopen zondag. "Hij zegt altijd slechte dingen over anderen, omdat hij de leugenaar is die de kerk probeert te splitsen." De toespraak mondde uit in een belangrijk advies aan zijn volgers. "Broeders en zusters, laten we proberen niet te roddelen. Roddelen is een ergere plaag dan covid-19. Erger. Laten we een grote inspanning leveren: niet meer roddelen." 
Het is overigens niet de eerste keer dat de heilige voorganger flink uithaalt naar roddelaars. Eerder noemde hij roddelen ook al "terrorisme". 

Coronavirus
Na zijn geklaag over het roddelen, had Franciscus ook nog een paar woordjes over voor de coronacrisis. Hij hoopt dat de mensheid beter uit de crisis komt en waarschuwde dat niet alleen rijke mensen toegang moeten krijgen tot een vaccin. 
Eerder stond hij ook al even stil bij de goede kanten van de pandemie. "In sommige opzichten heeft de huidige pandemie ons ertoe gebracht een eenvoudigere en duurzamere levensstijl te herontdekken," schreef hij. "We kunnen nu al zien hoe de aarde zich kan herstellen als we haar laten rusten: de lucht wordt schoner, het water wordt helderder en dieren keren terug op veel plaatsen waar ze eerder waren verdwenen."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten