vrijdag 3 april 2020

Klooster voor eind van dit jaar in gebruik

SCHIERMONNIKOOG De monniken van Schiermonnikoog denken dat hun klooster in de voormalige herberg Rijsbergen voor het einde van 2020 opengaat.
Vorig jaar zomer was de verwachting nog dat ze in maart van dit jaar allemaal hun intrek konden nemen in het pand, maar door meerdere oorzaken bleek dit geen haalbare kaart. Zo moest er onder meer asbest verwijderd worden en moesten de broeders wachten op de omgevingsvergunning, aldus abt Alberic.
Ook de opgevraagde offertes namen veel tijd in beslag. ,,Het is een oud gebouw, uit 1757, en het is moeilijkomdaar een offerte voor te maken. We hebben nog maar kortgeleden de keuze voor de aannemer kunnen maken.’’
De hoop is dat het werk na Pasen kan beginnen. De abt heeft niet het idee dat de coronacrisis roet in het eten gooit, aangezien er ’s ochtends nog steeds medewerkers van bouwbedrijven op de boot zitten.
Door de vertraging is een 75-jarige broeder nog steeds niet van Westmalle naar het eiland verhuisd. Wel is in september een vijfde lid van de communiteit overgekomen: kluizenaar David.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten