woensdag 1 april 2020

Giuseppe Berardelli

De Italiaanse priester Giuseppe Berardelli is op 71-jarige leeftijd overleden aan corona. Het is niet zozeer dit zakelijke bericht, waardoor Berardelli het nieuws bereikt heeft. Het is vooral zijn laatste daad dat wordt opgemerkt.
Met ernstige longklachten werd hij in het ziekenhuis opgenomen. Ondertussen hadden zijn parochianen geld ingezameld en kochten daarmee een beademingsapparaat voor de zieke priester. Maar Berardelli vroeg om het toestel aan een jongere patiƫnt te schenken die hij niet kende en die met ademhalingsproblemen kampte.
De Bijbeltekst “Geen grotere liefde, dan je leven geven voor je naaste” is op de priester van toepassing. Zou het met zijn leeftijd te maken hebben dat de Berardelli het apparaat heeft afgestaan? Of komt het door zijn beroep?
“Ik ben diep geraakt door het feit dat hij zijn leven heeft gegeven, door het ademhalingstoestel aan een jonger iemand te geven,” zegt een medewerker van een lokaal bejaardentehuis. “Dit is een kijkje in de ziel van iemand die de harten van iedereen heeft gewonnen.”

Dit blog verscheen eerder op FritsTromp.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten